Dania świata – zrób je w domu
Wołowina po burgundzku czy może włoskie tiramisu? Zupa w stylu tajskim czy quesadilla – danie ze słonecznego Meksyku? A może jambalaya z kurczakiem i kiełbaską...
TOP 12 dań kuchni azjatyckiej. Zobacz przepisy
Macie ochotę na dania azjatyckie? Z powodzeniem możecie przygotować je w domu! Warto od czasu do czasu przygotować coś z azjatyckich dań. Dania kuchni...
Parówkowe przekąski z różnych stron świata
Parówki znamy wszyscy i wydaje nam się, że ta popularna wędlina jedzona na śniadanie, kolację, a nawet obiad już niczym nie potrafi nas zaskoczyć. A jednak...
Kounoupidi kapama, czyli kalafior po grecku
Kalafior po grecku świetnie smakuje jako danie główne ze świeżą pitą lub chrupiącą bagietką. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki!
Jambalaya z kurczakiem i kiełbaską chorizo
Jambalaya – przepis. Zbliżające się wakacje to czas podróży i odkrywania nowych smaków. Dla wielbicieli ciepłych krajów, polecamy przepis na Jambalaye – danie,...
Proste przepisy na niezwykłą kawę
Czas odpoczynku i przyjemności - to może być chwila z kawą. Wspaniała, gorąca kawa to jest coś, co pozwala przetrwać kolejny dzień. Kawa jest bardzo wdzięcznym...
Julia Child – kulinarna celebrytka z przeszłości
Bon Appetit! Każdy miłośnik kuchni francuskiej i Julii Child zna jej charakterystyczny okrzyk. Autorka pierwszego w Stanach Zjednoczonych telewizyjnego programu...
Fuj! Jak oni mogą to jeść? To jest obrzydliwe!
Jeżeli jeszcze nie jedliście obiadu – nie czytajcie tego! Rzecz będzie o najbardziej obrzydliwych daniach świata! Larwy wychodzące z sera, młode myszki...
Rodem z Ameryki, czyli trzy przepisy na domowe burgery
Burgery uznawane są za jedno ze sztandarowych amerykańskich dań, kulinarny symbol Stanów Zjednoczonych. Najpopularniejszymi są te ze średnio wysmażoną wołowiną,...
Wybitne desery prosto ze słonecznej Italii
Włoska kuchnia podbiła świat. Obok pizzy i pasty prawie pod każdą szerokością geograficzną znajdziemy włoską kawę i pochodzące z Półwyspu Apenińskiego desery....
Fenomen bułki z dziurką, która podbija cały świat!
Choć większości z nas bajgle kojarzą się głównie z Nowym Jorkiem, ich rodowód wywodzi się prawdopodobnie z Polski. Wszystko za sprawą prężnie rozwijającej się...
Historia zupy – niezwykłe losy królowej polskiej kuchni
Sycąca i rozgrzewająca. Zupa od wieków pracowała na swoją pozycję królowej w polskiej kuchni. W jaki sposób zupa znalazła się w kanonie kuchni polskiej i...
Labneh, czyli ser z Bliskiego Wschodu
Labneh to serek jogurtowy typu arabskiego, lekko solony, przygotowywany według bliskowschodniej receptury. Doskonale nadaje się do kanapek i sałatek. Jego...
Przepisy kuchni francuskiej
Kuchnia francuska. Francuska zupa cebulowa, wołowina po burgundzku, quiche, clafoutis z owocami, naleśniki crepes suzette - to klasyczne dania kuchni...
Sekrety włoskiego grilla zdradza Matteo Brunetti, finalista MasterChefa
Karkówka, kiełbaski, kaszanka – to najczęstszy zestaw grillowy w Polsce. W nowym sezonie warto wprowadzić kilka zmian w menu. Matteo Brunetti, finalista szóstej...
Francuskie naleśniki crêpes Suzette
Przepyszne, tradycyjne francuskie naleśniki w syropie pomarańczowym crêpes Suzette. Można serwować je solo lub z dodatkiem bitej śmietany czy też lodów....
Skąd wziął się „gorący pies”? Poznajcie historię hot-dogów!
Hot-dogi, który zwykle kojarzą nam się z amerykańską budką z fast-foodami, tak naprawdę pochodzą z Niemiec. Tradycyjne, francuskie, w cieście kukurydzianym -...
Przysmaki kuchni ukraińskiej, które warto poznać
W Polsce kuchnia ukraińska kojarzy się głównie z barszczem ukraińskim z buraków, kapusty i ziemniaków. Ale kuchnia ukraińska to nie tylko pyszne zupy (np....
Jak zrobić zupę z krewetkami w stylu tajskim?
Kuchnia tajska to kwintesencja kulinarnych kontrastów, która w fenomenalny sposób łączy w sobie pozornie niemożliwe do pogodzenia aromaty. Zobaczcie, jak w domu...
Odkryj smaki kuchni tajlandzkiej
Kiedy myślimy o kuchni tajlandzkiej, prawdopodobnie nasza uwaga wędruje w kierunku smaku słodko-kwaśnego, pikantnego curry, czy aromatycznej trawy cytrynowej....
Chili con carne: proste i pyszne
Chili con carne (czyli chili z mięsem) to proste i szybkie danie rodem z… Teksasu. Jego podstawą jest mięso, czosnek i papryka. Zobaczcie przepis ekspresowy.
Rozgrzewające zupy z Francji, Czech i Danii
Przepisy na rozgrzewające zupy.
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 23 godziny temu w kategorii Pozycjonowanie stron WWW
Dodano 2 dni temu w kategorii Taxi
Dodano 2 dni temu w kategorii Hotel