Zakwas na żurek - to prostsze niż myślisz!
Jak zrobić domowy zakwas na żurek? Czym różni się barszcz biały od żurku? Jak długo można przechowywać zakwas na żurek? Miedzy innymi na te pytania odpowiada...
Sposoby na zdrowe, dietetyczne dania z grilla
Zdrowe potrawy z grilla. Dla wielu z nas grillowanie kojarzy się przede wszystkim z kiełbasą i karkówką. A przecież potrawy przyrządzone na ruszcie mogą być...
Chleb i woda – nie ma głoda, czyli wszystko co trzeba wiedzieć o chlebie
Najwyższa pora rozgrzewać piekarniki, odkręcać słoiki z zakwasem i zrobić chleb! Aromat świeżo upieczonego chleba budzi w nas wspomnienia ciepła rodzinnego...
Ta marynata do mięs to hit!
Bardzo aromatyczna, smaczna i wyrazista – taka jest marynata na bazie maślanki. Można ją dodawać zarówno do różnego rodzaju mięs, jak i do ryb. To w niej tkwi...
Pomysł na śniadanie: wyszukane tosty, zaskakujące kanapki
Macie wrażenie, że znowu szykujecie na śniadanie to samo? Brakuje Wam pomysłów na smaczne danie, które będzie proste do wykonania, ale zaskakujące w smaku?...
Sprawdź przepisy na pyszne sosy czosnkowe
Domowy sos czosnkowy doskonale nadaje się jako dodatek do mięs, dań z grilla czy pizzy. Jak zrobić pyszny domowy sos czosnkowy? Przepis na sos czosnkowy jest...
Burak – jedz i pij go na zdrowie!
Burak. To niepozorne warzywo, przez lata obecne w tradycyjnej kuchni, dziś odkrywamy na nowo jako źródło kulinarnych inspiracji i dobroczynnych składników. I...
Przepis na pyszne pampuchy
Pamiętacie jeszcze pampuchy? To pyszne bułeczki drożdżowe, które przygotowuje się na parze. Znane także jako parowańce lub pączki na parze. Zobaczcie przepis...
Kolorowe ziemniaki polecają się na stół!
Białe, żółte, czerwone, pomarańczowe, różowe, a nawet fioletowe – to kolory ziemniaków dostępnych w sklepach. Ich barwa, zarówno skórki, jak i miąższu ma wpływ...
Historia zupy – niezwykłe losy królowej polskiej kuchni
Sycąca i rozgrzewająca. Zupa od wieków pracowała na swoją pozycję królowej w polskiej kuchni. W jaki sposób zupa znalazła się w kanonie kuchni polskiej i...
TOP 20 kulinarnych trików, o których musisz wiedzieć
Przesolone danie? Przypalona jajecznica? Cebula znów szczypie w oczy? Ser lepi się do tarki? Panierka znów odpada? Mamy na to sposoby! Zobacz TOP 20 kulinarnych...
Przepisy na zdrowe przekąski i desery
Jak skomponować wartościowe desery i pożywne przekąski, które będą stanowiły element zbilansowanej diety całej naszej rodziny? Zobaczcie poradnik i przepisy na...
Kurczak pieczony w całości. Zobacz jak zrobić soczystego kurczaka
Kurczak pieczony w całości to nic trudnego! Wystarczy dobre nadzienie, a pyszny obiad gotowy. Ile piec kurczaka w całości i czym nadziewać? Zobaczcie trzy...
Labneh, czyli ser z Bliskiego Wschodu
Labneh to serek jogurtowy typu arabskiego, lekko solony, przygotowywany według bliskowschodniej receptury. Doskonale nadaje się do kanapek i sałatek. Jego...
Pogotowie kulinarne: wszystko o drożdżach
Czym różnią się drożdże świeże od suchych (instant), jak przeliczać ilość drożdży świeżych na suche i odwrotnie oraz jak zrobić dobry zaczyn drożdżowy....
Rozszyfruj jajeczny kod, czyli na co zwrócić uwagę kupując jajka
Wydawać się może, że jajka to produkty, które na pierwszy rzut oka nie różnią się zbytnio między sobą. Jednak w rzeczywistości jajko jajku nierówne. Wystarczy...
Należy spożyć do, najlepiej spożyć przed końcem – różnica, która ma znaczenie
Kupując produkty spożywcze coraz częściej zwracamy uwagę na terminy podane na opakowaniu. Czy jednak każdy z nas wie, czym dokładnie różni się „należy spożyć...
Niezbędny składnik porannego menu, czyli w jaki sposób zjeść jajko na śniadanie
Znane przysłowie mówi: „Jedz śniadanie królewskie, obiad książęcy i kolację żebraczą”. Wielu dietetyków podkreśla, że z tego powiedzenia wynika istotne...
Jak sprawnie, zdrowo i smacznie przygotowywać śniadania?
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, który dostarcza organizmowi niezbędnej energii i składników odżywczych. Choć większość z nas zdaje sobie sprawę...
Jak zrobić zupę z krewetkami w stylu tajskim?
Kuchnia tajska to kwintesencja kulinarnych kontrastów, która w fenomenalny sposób łączy w sobie pozornie niemożliwe do pogodzenia aromaty. Zobaczcie, jak w domu...
Wszystko o chlebowym zakwasie
Zakwas na chleb to nic innego jak… mieszanina mąki i wody! Odpowiednio przygotowany (co wcale nie jest trudne!) posłuży do wypieku pysznego domowego chleba!...
3 powody, by jeść płatki zbożowe
Produkty powstałe ze zbóż, w tym pełnoziarniste płatki, to ważny element prawidłowego sposobu odżywiania. Obok warzyw i owoców przetwory zbożowe powinny...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano wczoraj w kategorii Pozycjonowanie stron WWW
Dodano 2 dni temu w kategorii Taxi
Dodano 2 dni temu w kategorii Hotel