Jak sprawnie, zdrowo i smacznie przygotowywać śniadania?
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, który dostarcza organizmowi niezbędnej energii i składników odżywczych. Choć większość z nas zdaje sobie sprawę...
Jak zrobić zupę z krewetkami w stylu tajskim?
Kuchnia tajska to kwintesencja kulinarnych kontrastów, która w fenomenalny sposób łączy w sobie pozornie niemożliwe do pogodzenia aromaty. Zobaczcie, jak w domu...
Wszystko o chlebowym zakwasie
Zakwas na chleb to nic innego jak… mieszanina mąki i wody! Odpowiednio przygotowany (co wcale nie jest trudne!) posłuży do wypieku pysznego domowego chleba!...
3 powody, by jeść płatki zbożowe
Produkty powstałe ze zbóż, w tym pełnoziarniste płatki, to ważny element prawidłowego sposobu odżywiania. Obok warzyw i owoców przetwory zbożowe powinny...
Pasztet od kuchni – historia słynnego przysmaku
Pasztet. W czym tkwi sekret pasztetu idealnego? Jak zrobić domowy, pyszny pasztet? Mamy przepis na pasztet idealny! Poczytajcie…. Historyczną krainą pasztetu, a...
Ogień, czyli o papryczkach chili słów kilka
Różnią się od siebie rozmiarem, kształtem, a przede wszystkim poziomem ostrości. Papryczki chili, bo o nich mowa, skrywają też w sobie niesamowite właściwości....
Najlepsze masło czosnkowe do kanapek. Zrobisz je z 3 składników
Masełko czosnkowe to doskonały dodatek do pieczywa, a także dań z grilla. Mam dla ciebie najlepszy przepis na takie smarowidło. Proponuję doprawić je tzw....
„Neapol. Łakomym okiem” to przewodnik smakowity. Ze scudetto SSC Napoli w tle
Jako fan futbolu nie mogłem rozpocząć lektury tej książki od innego rozdziału niż tego poświęconego SSC Napoli. I spotkała mnie niespodzianka nie lada. Otóż...
Pięć szybkich sposobów na pyszną kanapkę
Pyszne, świeże pieczywo nie wymaga wielu dodatków. Jednak aby zamieniło się w pożywną kanapkę niezbędne jest choć minimum. Czy istnieje sposób na kanapkę w...
Ziemniaki - gotowane, pieczone czy smażone?
Ziemniaki są cennym źródłem wielu istotnych składników odżywczych, takich jak błonnik, potas, polifenole (antyoksydanty), witamina C. Jednak sposób, w jaki są...
Glutenowy zawrót głowy. Zobacz, co można przygotować z produktów żytnich
Spożywanie produktów żytnich przynosi wiele korzyści naszemu organizmowi. Są one bogate w błonnik, witaminy z grupy B oraz składniki mineralne, takie jak...
Orkisz – złoto wśród zbóż
Orkisz należy do najstarszych gatunków pszenicy. Współczesne badania naukowe dowodzą, że jest najzdrowszy ze wszystkich rodzajów zbóż. Posiada optymalną ilość...
W tych znanych rybach mogą być jaja tasiemca - ostrzega Magda Gessler
Magda Gessler - znana restauratorka a dla wielu osób autorytet i skarbnica wiedzy w kwestiach kulinarnych - ostrzega przed jedzeniem takiej ryby. - To ogromne...
Ziemniaki polskie czy greckie? Na młode trzeba poczekać, najpierw wczesne
Młode ziemniaki, jajko sadzone i kefir. Brzmi jak idealny obiad, prawda? Ten zestaw będzie obowiązkowym daniem wschodzącego lata. Wielu z nas gubi się jednak w...
Podbiał oznacza wiosnę. Przepisy z podbiału dla zdrowia i urody
Jeśli byliśmy ostatnio na spacerze, na pewno zauważyliśmy charakterystyczną roślinę. Małe kwiatuszki wyróżniają się pośród powszechnej szarości żółtymi...
Jedz strączkowe i cebulowe, bo są zdrowe!
Dlaczego warto sięgać po rośliny strączkowe i cebulowe? Bo są zdrowe! Zimą i wiosną szukajmy produktów, które zapewnią nam najwięcej wartości odżywczych. Dobrym...
Czujesz się źle? Zakiś barszcz!
Jak sobie poradzić z wiosennym przesileniem? Czerwonym kiszonym barszczem! Poważnie! To niesamowite źródło witamin, antyutleniaczy i probiotyków. Samo zdrowie w...
Jak efektywnie wykorzystać resztki w kuchni?
W sezonie wiosenno-letnim zaczynamy kupować więcej owoców i warzyw, które nie zawsze uda nam się spożyć, gdy są świeże. Czasem wystarczy połączyć je na szybko...
Sok z brzozy: cena, właściwości, przechowywanie i dawkowanie.
Sok z brzozy kosztuje niewiele (cena soku z brzozy to ok. 10 zł), ale nic nie stoi na przeszkodzie, by sok zebrać samemu. I pić prosto z drzewa jak Julian...
Regionalna kuchnia polska ziemniakami stoi
Podhalańskie moskole i wielkopolskie pyry z gzikiem. Kluski śląskie i kaszubski grucholec. Co łączy te potrawy? Oczywiście ziemniak! Ziemniaki za sprawą smaku i...
Dzieci uwielbiają takie śniadania! Zobacz przepisy
Pankejki, domowa nutella, brioszki. Zobacz przepisy na śniadania, które pokochają nie tylko najmłodsi. Dziś powszechnie wiadomo, że śniadanie to najważniejszy...
Domowe malowanie jajek. Oto 5 kolorów pisanek pochodzących z kuchennej szafki
W czasie Wielkanocy kultywujemy tradycję farbowania jajek, a następnie robienia z nich pisanek lub kraszanek. Zamiast kupować gotowe barwniki w sklepach, można...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 3 godziny temu w kategorii Agencja pracy
Dodano wczoraj w kategorii Pozycjonowanie stron WWW
Dodano 2 dni temu w kategorii Taxi