MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Potrawy wigilijne z nutą nowoczesności. Śledzie z frużeliną wiśniową [PRZEPIS]

mad
Dwór Korona Karkonoszy
Przepis na wigilijne śledzie z frużeliną wiśniową.

Śledzie na świąteczny stół z frużeliną wiśniową.

Składniki

  • 4 filety śledziowe
  • 300 g wiśni mrożonych bez pestek
  • 150 g cukru
  • mąka ziemniaczana
  • płatki chili lub papryka ostra do smaku
  • sok z cytryny

Wykonanie
Wiśnie rozmrozić i w rondelku zasypać je cukrem. Sok, który powstał zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej. Całość wystudzić. Doprawić do smaku płatkami chilli i sokiem z cytryny.
Filety śledziowe wymoczyć, żeby straciły nadmierną słoność, odsączyć i zawinąć w rulon. Do środka włożyć wcześniej przygotowaną frużelinę wiśniową.
Jeżeli ktoś lubi, można użyć śledzi z zalewy octowej.

Zobacz też:TOP 10 przepisów na świąteczne śledzie naszych Czytelników

Zobacz też:TOP 10 dań z makiem na wigilijny stół naszych Czytelników

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska