MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Wielkanocne różnokolorowe jajka faszerowane [PRZEPIS]

Ulla Pałka
Ulla Pałka
Wielkanocne różnokolorowe jajka faszerowane

Ulla Pałka, autorka bloga Kuchnia na Wzgórzu poleca kolorowe jajka wielkanocne.

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo
  • jogurt naturalny - 3- 4 łyżki
  • sól, pieprz
  • cebula ( drobno pokrojona)
  • pesto zielone - 1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • ogórek konserwowy
  • grzybki marynowane
  • wafelkowe foremki w kształcie jajek

Wykonanie
Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek i drobno posiekać, dodać poszatkowaną cebulę i jogurt naturalny. Przygotowaną masę rozdzielić do 4 miseczek i do każdej dodać po łyżce naszych dodatków: do jednej miseczki pesto, do drugiej koncentrat pomidorowy, do trzeciej pokrojonego w kosteczkę ogórka konserwowego, do ostatniej, czwartej porcji nie dodawać nic. Wymieszać, doprawić ewentualnie i nałożyć do wafelkowych foremek. Udekorować według własnego pomysłu ziołami, odrobinką koncentratu pomidorowego, oliwkami.

Wielkanoc tuż tuż! Sprawdź najlepsze przepisy na babki!

 

Jajka faszerowane na Wielkanoc. Zobacz najlepsze przepisy!

Źródło: Dzień Dobry TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska