Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

W tłusty czwartek poczęstujemy Was pysznymi pączkami

Katarzyna Gajdosz-Krzak
Katarzyna Gajdosz-Krzak
Stanisław Śmierciak
Sądecka redakcja „Gazety Krakowskiej” przygotowała dla swoich Czytelników niespodziankę. Jutro, o godz. 11 zapraszamy na poczęstunek.

Wincenty Żygadło, właściciel Coktajl Baru w Nowym Sączu od 20 lat, na tydzień przed tłustym czwartkiem, organizuje galę pączkową. Można wówczas wypróbować najróżniejszych smażonych łakoci.

W tym roku cukiernik przygotował nowy oryginalny smak.

- Ten pączek jeszcze nie ma swojej nazwy. Roboczo nazwałem go sądeckim. A z Sądecczyzną kojarzy się jaki smak? - pyta Żygadło i zaraz sam odpowiada, że dla niego smak naszego regionu to albo jabłko, albo śliwka. I na bazie tej drugiej oraz tradycyjnej łąckiej śliwowicy powstał nowy pączek. Jego zjedzenie wiąże się jednak z wyrzeczeniami. I nie chodzi tu tylko o dłuższy trening, żeby spalić kalorie.

- Po dwóch takich pączkach lepiej nie siadać za kierownicą - przestrzega cukiernik.

Jako pierwsi tej nowości mogli spróbować uczestnicy pączkowej gali. Wincenty Żygadło zapowiada, że niebawem jego nowy sądecki pączek będzie w stałej sprzedaży.

- W tłusty czwartek zaoferuję jednak tylko klasyczne smaki, czyli z różą - zastrzega właściciel popularnego Coctajl Baru.

Tego dnia produkcja pączków idzie w tysiące. Smakołykami z różą Wincenty Żygadło chce się podzielić z Czytelnikami „Gazety Krakowskiej”.

Zapraszamy więc do redakcji przy ul. Kochanowskiego na poczęstunek. Będziemy rozdawać pączki o godz. 11.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska