Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Znani kucharze zdradzili swoje sekrety uczniom oświęcimskiego "ekonomika"

Bogusław Kwiecień
Bogusław Kwiecień
PZ nr 4 w Oświęcimiu
Czy powinien odznaczać się dobry kucharz? - dociekali uczniowie technikum z Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych

Uczniowie klasy pierwszej technikum Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Oświęcimiu uczestniczyli w warsztatach gastronomicznych w restauracji La Rossa. Prowadzili je Sebastian Schrom oraz Krystian Klamka znani z programu Hell’s Kitchen, a kiedyś uczniowie tej samej szkoły.
Wspólnie z nimi uczniowie przygotowali pizze w restauracyjnej kuchni. – Mieliśmy też okazję dłużej porozmawiać z obu kucharzami. Widać, że są to fachowcy z obszerną wiedzą kucharską i doświadczeniem oraz wielką pasją – mówią Klaudia Noszka i Natalia Lekki z klasy I TEG, dodając, że zdradzili im także sekret dobrego kucharza. Według nich powinien odznaczać się pasją do gotowania i odrobiną samozaparcia.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska