Polish-Swiss Innovation Day 2017. "Polska kopalnią młodych osób zafascynowanych technologiami"
Postęp cyfrowy osiągnie niebawem punkt krytyczny. Z jednej strony możliwości, które stwarza cyfryzacja, są niemalże nieskończone.
Urlopowy „fake news”
Obecnie szukając informacji zaczynamy od internetu. Jednak w sieci krąży coraz więcej fake newsów. Nieprawdziwe informacje można znaleźć praktycznie w każdym...
Polish-Swiss Innovation Day 2017. Streżyńska: Polska jest cyfrowym outsiderem
Postęp cyfrowy osiągnie niebawem punkt krytyczny. Z jednej strony możliwości, które stwarza cyfryzacja, są niemalże nieskończone. Wśród nich wymienić należy...
Nie ma lekko... piwo bezglutenowe tuczy
Blisko 60 proc. dorosłych Polaków zmaga się z nadwagą lub otyłością. Jak wynika z badań Instytutu Żywności i Żywienia - problem ten dotyka także co trzeciego...
60 sekund biznesu: Entuzjastycznie przyjmujemy nowe rozwiązania zakupowe
Dla połowy polskich konsumentów kolejki do kas to najbardziej frustrujący element codziennych zakupów. Ponad połowa z nas uważa, że gdyby wszyscy płacili...
Pracownicy Biedronki nie pójdą na długi urlop? [stanowisko]
Związkowiec: - Sprzedawcy nie dostaną dwóch tygodni urlopu latem, bo nie ma ich kto zastąpić. Kasjerki płaczą po kątach. Są przemęczone.
Czekoladowe Marsy, Nestle i Ferrero będą miały mniej kalorii
Do roku 2022 r. połowa produktów należących do największych producentów słodyczy, będzie zawierała co najwyżej 200 kalorii. Dotyczy to Mars-Wrigley, Nestle USA,...
W Polsce powstają elementy pionierskiej konstelacji satelitarnej
Creotech Instruments S.A. rozwija współpracę z firmą ICEYE, fińskim kosmicznym start-upem, który pracuje nad budową konstelacji satelitów zobrazowania...
Lubisz dzieci? Zostań nianią. Odkładaj na emeryturę
Od kilku lat rodzice mogą zatrudniać nianię na umowę uaktywniającą, od której składki na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne płaci państwo.
Wycinka drzew. Firmy mają mnóstwo zleceń, ekolodzy apelują o szybką zmianę ustawy
Od 1 stycznia nie trzeba już ubiegać się o zgodę na wycinkę drzewa na prywatnej posesji. W całej Polsce trwa ich masowa wycinka. Firmy otrzymują mnóstwo zleceń,...
Pokochaliśmy olejki eteryczne. To będzie biznes 2017 roku!
Popularność olejków eterycznych wynika z coraz powszechniejszego trendu na zdrowy styl życia oraz z faktu, że wykorzystywane są w wielu dziedzinach. Olejki są...
Prawdziwe teksty klientów sklepów odzieżowych
Beka z klientów - to nazwa fanpage'a działającego na facebooku. To tam gromadzone są najdziwniejsze teksty klientów ze sklepów, głównie odzieżowych. Sprawdźcie,...
Jak założyć firmę w Czechach? Przedsiębiorcy chcą tam uciec z firmą
Jak założyć firmę w Czechach? To często wpisywana fraza w Google
Grand Video Awards 2016. Ostatnie dni na Twoje zgłoszenie
Jesteś twórcą wideo? Grand Video Awards to konkurs miesięcznika Press dla kreatywnych i oryginalnych twórców polskiego wideo w Internecie. Zgłoszenia...
Kaliszanin zaprojektował buty dla Leonardo DiCaprio
Kaliszanin Rafał Zieliński zaprojektował m.in. buty dla Leonarda DiCaprio. Ostatnio uczestniczył w prestiżowej imprezie na Torze Służewiec.
Firma Wiśniowski dwa razy większa w trzy lata
Andrzej Wiśniowski tworzy w Wielogłowach specjalną strefę ekonomiczną. Zapowiada potężną rozbudowę firmy i nowe miejsca pracy.
Pomysł na franczyzę. Max Kuchnie mają już 300 partnerów w Polsce
Max Kuchnie to ogólnopolska sieć studiów mebli kuchennych i sprzętu AGD. Firma obecnie współpracuje z ponad 300 niezależnymi studiami mebli kuchennych,...
Ponad połowa firm z branży HoReCa liczy na gorący sezon
Światowe Dni Młodzieży, Polska jako miejsce urlopu oraz program 500+ to najważniejsze czynniki, które wpływają na bardzo optymistyczne prognozy przedstawicieli...
Jacek Szklarek, prezes Slow Food Polska: Jedzenie to nie tankowanie samochodu
Rozmowa z Jackiem Szklarkiem, prezesem Slow Food Polska
Coders Center: jeszcze dwa lata temu nie istnieli. Dziś mają biuro nawet na Manhatanie i ciągle zatrudniają
Polskie firmy IT mocno stawiają na rozwój i wprowadzanie innowacyjnych rozwiązań. Wychodzą z cienia globalnych korporacji i walczą o klientów na całym świecie.
Trendy w HoReCa. Sommelier - specjalista potrzebny zarówno restauratorom, jak i ich gościom
Rozmowa. Z Jerzym Krukiem, reprezentantem Polski na Mistrzostwach Świata Sommelierów w 2007 roku, autorem wideo bloga o winie i gastronomii www.4Senses.tv
Praca w Boże Ciało. Gdy firma współpracuje z zagranicą...
1 maja, 3 maja, Boże Ciało – spora część pracowników nie przychodzi w te dni do pracy. Jest też i taka grupa osób, dla których niedziela czy święto państwowe to...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 dni temu w kategorii Hotel dla zwierząt
Dodano 2 dni temu w kategorii Sklep medyczny
Dodano 3 dni temu w kategorii Sklep
Dodano 3 dni temu w kategorii Obsługa informatyczna firm