Przepisem na sałatkę śledziową z burakami podzieliła się nasza Czytelniczka Sylwia Ładyga, uczestniczka V edycji kulinarnego show MasteChef.
Składniki
- 500 g matiasów w oleju
- pół dużego jabłka
- 2 ugotowane buraki
- 4 ogórki konserwowe
- 1 cebula
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
- pieprz
- łyżka octu winnego białego
- łyżka soku z cytryny
Wykonanie
Matiasy pokroić w kostkę, buraki, jabłko i ogórki również.
Cebulę posiekać, przelać wrzątkiem.
Wszystko razem dokładnie wymieszać, dodać majonez, śmietanę, ocet, sól i pieprz.
Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Zobacz też:Ciasta na Wigilię i Boże Narodzenie. TOP 12 efektownych ciast, które zaskoczą twoich gości
Zobacz też:Przepisy na wigilijne pierogi: z kapustą i grzybami, z makiem, z łososiem oraz ze śliwką
Zobacz też:Jak przygotować karpia? 5 pomysłów na dania z karpia.
Zobacz też: Tradycyjna wigilijna kutia z pszenicą, makiem, miodem i orzechami
Zobacz też:Gołąbki z kaszą gryczaną z grzybami w śmietanie na świąteczny stół
Zobacz też:Dania wigilijne: zupa grzybowa wigilijna postna
Zobacz też:Ciasta na Wigilię i święta Bożego Narodzenia: pyszne ciasto "Poezja"
Zobacz też:Ciasta na Wigilię i Boże Narodzenie: sernik dla leniwych
Zobacz też:Ciasta na święta. Ciasto mocno alkoholowe „pijana zakonnica”
Źródło: Agencja TVN
Giganci zatruwają świat
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?