Kasza jaglana z mięsem mielonym, fasolką szparagową i papryką to pomysł na smaczny i szybki obiad. Przepisem podzielili się Magdalena i Stanisław Romkowie, autorzy bloga „Kuchenne wariacje”.
Składniki:
- 60 g kaszy jaglanej
- 300 g mięsa mielonego wieprzowego
- 200 g zielonej fasolki szparagowej
- 1 mała czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka masła
- 1/2 szklanki wody
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól
- pieprz
Wykonanie
Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę drobno pokrojoną. Gdy cebula się zeszkli dodajemy mięso mielone i obsmażamy z każdej strony. Dodajemy przepłukaną kaszę jaglaną, fasolkę szparagową pociętą na kawałki oraz paprykę pokrojoną w paski. Przyprawiamy, dodajemy wodę i dusimy do miękkości.
Zobacz koniecznie!
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?