Piotr Ceranowicz to uczestnik 3. edycji programu Top Chef. W 2012 roku był finalistą ogólnopolskiego konkursu „Kucharz odkrycie roku 2012”. Poleca pełnoziarniste wstążki z tuńczykiem.
Składniki
- 400 g makaronu wstążki pełnoziarnistego
- 800 g dojrzałych pomidorów
- 100 g cebuli 3 ząbki czosnku
- 250 g tuńczyka w sosie własnym
- 200 ml śmietany
- 10 g natki pietruszki
- 10 g koperku
- 10 g bazylii
- sól, pieprz
Wykonanie
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami producenta. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć razem z pokrojonymi w paski pomidorami. Pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek i zalać wszystko śmietaną. Kiedy sos zgęstnieje do konsystencji kwaśnej śmietany, dodać do niego tuńczyka i posiekane zioła. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Źródło: Dzień Dobry TVN
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Ukraiński dowódca wściekły na swoich ludzi. Mówi o korupcji i zdradzie
- Intrygujące odkrycie na starożytnym cmentarzu. Do czego służyła ta komora? - WIDEO
- Abonament za media w 2024 roku: Co z użytkownikami radia w aucie? Poznaj opłaty
- Putin „czyści" resort obrony. Mówi się o wycieku tajemnic nuklearnych