Zakwas na żurek - to prostsze niż myślisz!
Jak zrobić domowy zakwas na żurek? Czym różni się barszcz biały od żurku? Jak długo można przechowywać zakwas na żurek? Miedzy innymi na te pytania odpowiada...
Słodko i bez cukru. Jak to pogodzić?
Przeciętny mieszkaniec Polski spożywa rocznie ok. 40 kg cukru! To zdecydowanie za dużo! „Cukier krzepi” – tak głosiło słynne przedwojenne polskie hasło. Z...
Ziemniaki solo, czyli przepyszne ziemniaczane przekąski
Przekąski z ziemniaków - zobacz, jakie to proste! Domowe frytki, chipsy, ziemniaki z szafranem, ziemniaki po hiszpańsku oraz ziemniaki po katalońsku – oto...
Wiejski smalec z boczkiem i jabłkiem
Pamiętacie jeszcze domowy smalec z boczkiem i cebulą? Choć dietetyce łapią się za głowę – to pyszne smarowidło do chleba jest niewątpliwie smakiem naszego...
5 sposobów na kaszę gryczaną
Kasza gryczana to nie tylko źródło mnóstwa składników odżywczych, ale i kulinarnych inspiracji! Nawet jeśli nie zawsze masz na nią pomysł, to warto wprowadzić...
Domowe gołąbki z mięsem duszonym
Gołąbki z mięsem duszonym smakują o wiele lepiej niż z surowym. Dodatek boczku sprawi, że będą wyraziste i pełne smaku. Zobaczcie przepis!