Przepisem na kaszanke z grilla podzieliła się Anna Nędza-Kubiniec, etnograf i uznana hafciarka na Podhalu. Pani Anna jest członkinią Koła Gospodyń Wiejskich w Kościelisku.
Składniki
- kaszanka
- jabłko
- cebula
- masło
- przyprawy
Wykonanie
Zdjąć flak z kaszanki i rozdrobnić widelcem. Dodać pół startego jabłka na tarce i drobno posiekana małą cebulę.
Dodać pół łyżeczki masła i przyprawić według uznania, np pieprzem. Wszystko wymieszać, zawinąć w folię aluminiową i grillować do 20 minut.
Zobacz też:TOP 10 przepisów na dania ze szparagami
Źródło: Dzień Dobry TVN
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?