PolskaTimes.pl

Najlepszy program TV w sieci

Serwis powstaje we współpracy z The Times

czwartek 09 lutego 2012 r. imieniny obchodzą: Apolonia, Eryka, Cyryl

Gazeta Krakowska » Forum » Fakty24 » Dyskusja

Podatek kościelny. (9)

Józef Brzozowski Żory (77.252.186.xxx) 30.08.10, 07:40

Co stoi na przeszkodzie (oprócz pazernego kleru), aby dla wzajemnego szacunku wprowadzić podatek kościelny. Każdy Kościół i zarejestrowany związek wyznaniowy w zależności od ilości wyznawców otrzymywałby pieniądze na swą działalność, opłacałby swoich katechetów, kapelanów i innych funkcjonariuszy. Wierny, w zamian za płacony podatek miałby takie usługi jak chrzciny, ślub, pogrzeb i inne uroczystości wyznaniowe gratis lub po przystępnej cenie, a taki jak np. ja, nie przynależący do żadnego wyznania, chcąc skorzystać z posługi musiałby zapłacić z nią według paragonu z kasy fiskalnej (z WATem).

Rozwiń moje zdanie ala (83.30.160.xxx) 30.08.10, 07:48
Rozwiń Tacy jak Napieralski... kaktusnadłoni (77.252.186.xxx) 30.08.10, 07:51
Rozwiń neokomuniści ryba (82.177.57.xxx) 30.08.10, 08:52
Rozwiń jeszcze trochę troll (188.146.54.xxx) 30.08.10, 12:39
Rozwiń Nieświeży dureń z PO jak POrażka Norvid NH (195.20.2.xxx) 30.08.10, 14:02
Rozwiń SLD nie chce walczyć z wiarą , ale z klerem, który należy do PiS-u. Wystarczy wziąć udział w uroc panda (178.37.17.xxx) 30.08.10, 14:34
Rozwiń Polecam ten pomysł NeoP (195.187.136.xxx) 31.08.10, 15:22
Rozwiń arc Michalik skorek (178.56.94.xxx) 25.12.10, 21:35

regulamin

Zaloguj się

Zarejestruj się

Przypomnij hasło

tenis
oburzony czytelnik przeczytane w prasie pod zdjiciem Dunki Wozniacki do jednego z tekstow Huberta Zdanowicza: " dla swiata Caroline Wozniacki, dla nas Karolina Wozniacka" - wiec pytam kto dal temu panu prawo wypowiadac sie chocby w moim imieniu?!, zdanie to co najwyzej powinno brzmiec: "dla swiata ( a my/ja jestesmy organiczna czescia tego swiata ) Caroline Wozniacki, dla Huberta Zdanowicza Karolina Wozniacka", wiec pytam sie wlascicieli gazety, kto zatrudnil dziennikarza o duszy niewolnika, ktory za nic ma polskie symbole narodowe i jeszcze do tego ma czelnosc wypowiadac sie za innych?!. powyzsze odnosi sie rowniez do absurdalnego okreslenia "nasza" w stosunku do dunskiej tenisistki, i oczywiscie zadnemu polskiemu kibicowi ( zaslugujacemu na to miano ) nie przyszloby nawet do glowy kibicowac dunskiej tenisistce, nawet gdyby wogole nie bylo polskich tenisistek wg mnie pisanie o duzym roczarowaniu ( wiadomo ze kibice chcieliby jak najwiecej) w przypadku najlepszej polskiej tenisistki jest duza przesada, rozniaca miedzy 10 a 14 miejscem nie jest duza zwlaszcza gdy sie wezmie pod uwage kontuzje i to w kraju bez jakichkolwiek sukcesow tenisowych od wielu dziesiecioleci ( przed Radwanska pierwsza 10 mogla byc jedynie malo realnym marzeniem kibicow), a najlepsza 5 to byl cel, a cele chyba musza byc odpowiednio ambitne i nie powinny sluzyc jako punkt odniesienia do ocen, ani tym bardziej byc pretekstem do roszczen i pretensji, o szukaniu skandali na sile, to juz nie chce mowic, bo to okropny parafianizm - obluda, jak stad do nieba bram ( przypomne ze np. Federer wzial w obrone Serene Williams nawet gdy ta posunela sie - pod wplywem emocji - az do grozb karalnych wobec pani sedziny, a i kara za to na nia nalozona byla bardzo symboliczna, i na pewno nie bylo nawet niewielkiej czesci tego oburzenia jakie sie w Polsce robi niemal z niczego ) »

Wzruszł
ktosik mnie Gołota. »

Kibice wcale nie liczyli na sponsora tytularnego stadionu za 30 mln. bo wiedzieli,
Najwspanialszy klub na świecie że te pieniądze weźmie miasto a nie klub. »

ABG
WISLACKIE AZORY WISŁA AZORY ! J E B A Ć ż Y D Ó W M A C Z E T A M I »

manipulacja
już były czytelnik przeciez to zdjecie jest ustawiane !!! :/ to już do tego dochodzi ze manipuluje sie zdjęciami ? żal ! Z kogo redakcja GK chce robić idiotów- ze swoich czytelników ? BRAWO !!! Dziekuję ale nie kupuje już... idioci ! »

...
POlak "Pytania brzmią ostro Ale tak właśnie trzeba Bo wybrałeś życie komunisty I przyszłość czeka Twoich zwycięstw Jeśli jak kamień w wodzie Będzie twe czuwanie Gdy oczy zamiast widzieć Będą tylko patrzeć Gdy wrząca miłość W chłodne zmieni się sprzyjanie Jeśli stopa przywyknie do ziemi najgładszej Partia. Należeć do Niej Z nią działać z nią marzyć Z nią w planach nieulękłych Z nią w trosce bezsennej Wiesz mi to najpiękniejsze Co się może zdarzyć W czasie naszej młodości Gwiazdy dwuramiennej". »

Byłem, widziałem
majtra kto nie był niech żałuje. »