Czy to już nagonka na osoby którym powinniśmy budować autorytet a nie podrywać go?
janmar25 (83.12.38.xxx)
13.10.11, 21:59
Czy to już nagonka na osoby którym powinniśmy budować autorytet a nie podrywać go?
janmar25 (83.12.38.xxx)
13.10.11, 21:59
W dzisiejszej Krakowskiej tj czwartek 13.10 2011, na pierwszej stroni ukazały się zdjęcia z rozmów Pana Prezydeta Komorowskiego z Premierem Tuskiem, Prezesem Kaczyńskim, i nasuwa się pytanie? Panowie redaktorzy, kto Wam podrzucił takie zdjęcia i ile za nie zapłaciliście. Pokazaliście najwazniejsze osoby w Polsce w najgorszym świetle, to więcej niż wielki wstyd. Wyglądają jak zchorowani starcy, pogięci w paraliżu, jeden z wielkim bólem brzucha. Nawiązaliście do TVN i Gazety Wyborczej. Gratuluję żenady to naprawdę musieliście chcieć!, Ja natomiast będe miał mniejszy problem z wyborem gazety.
Pozdrawiam
dotyczy artykulu Pani Magdy Wrzos-Lubaś "Zabytkowy folwark zamienia się w euinę"
18.10.11, 00:10
dotyczy artykulu Pani Magdy Wrzos-Lubaś "Zabytkowy folwark zamienia się w euinę"
18.10.11, 00:10
Nie zgadzam się w części treści tegoż artykułu a mianowicie : "Tak wyglądają zabytkowe budynki starego zespołu folwarcznego przy ulicy . Nadbrzezie 6a w Krakowie". Pani, która pisała ten artykuł powinna sprawdzić, że pod nr 6a znajduje się część zabudowań folwarcznych wpisanym pod tym samym rejestrem i odrestaurowanych w uzgodnieniu i przy ścisłej współpracy zarówno z Wojewódzkim i Miejskim Konserwatorem Zabytków. Budynek jest od 1997 własnością prywatną, bo tylko taka forma własności gwarantowała prawidłowe użytkowanie zabytku. Opisany, walący się budynek folwarczny jest położony przy ulicy Nadbrzezie 6 a nie 6 a i te dwa numery stanowią odrębne działki i posiadają inne księgi wieczyste. My swoją nieruchomość odrestaurowaliśmy ciężką pracą, nie licząc na pomoc ani Miasta i Służb Państwowych. Jeżeli Pani Redaktor chce to sprawdzić to zapraszam i wypadałoby Nas przeprosić.
Z powazaniem M i P Jagodzińscy
News
Kupiec NT (83.26.67.xxx)
28.10.11, 11:55
News
Kupiec NT (83.26.67.xxx)
28.10.11, 11:55
Zachęcam dziennikarzy do przyglądnięcia się sprawie i przeprowadzenia śledztwa dzienikarskiego w sprawie budowy, odbioru i otwarcia nowej galeri handlowej w Nowym Targu przy ul. Ludźmierskiej.
potrącenie i ucieczka z miejsca zdarzenia Biadoliny Szlacheckie
mieszkaniec (83.6.147.xxx)
30.10.11, 18:06
potrącenie i ucieczka z miejsca zdarzenia Biadoliny Szlacheckie
mieszkaniec (83.6.147.xxx)
30.10.11, 18:06
pragnę zainteresować szanowną redakcje zdarzeniem jakie miało miejsce w Biadolinach Szlacheckich na początku zeszłego tygodnia w godzinach wieczornych, do tej pory po tym zdarzeniu nie pojawiła sie w mediach ani na stronach policji żadna informacja na temat ww zdarzenia, sprawą zajmuje sie komenda powiatowa policji w brzesku, a sprawca już został ujęty, prosze szanowna redakcję o zagłębienie się w temat i podanie do publicznej wiadomosci informacji
Obwodnica Podegrodzia
Mieszkaniec Brzeznej meil:hepa1@onet.eu (77.255.184.xxx)
03.11.11, 11:56
W ostatnich dniach paździrnika otwarta została szumnie obwodnica Brzeznej, Stadeł i Podegrodzia, oraz stadion orlika w Brzeznej. Brzezna mimo iż jest niewielką wioską staje się ostatnio coraz bardziej zasobna w nowe inwestycje. Bo i most św. Kingi na Dunajcu przybliżył nas do Starego Sącza, a to nowe Gimnazjum z halą sportową, ładna Podstawówka i wiele nowych inwestycji prywatnych i społecznych. Władze gminy szumnie dokonują cięcia wstęg na nowych obiektach, ale od wielu lat nie może rozwiązać zdawało by się prostego problemu Brzeznej i sąsiednich Chochorowic. Chodzi o komunikację pomiędzy tymi wsiami a Podegrodziem, czyli Władzami Gminy, Ośrodkiem zdrowia, Cmetarzem. Wiem że ludzie są ostatnio bardziej zmotoryzowani, ale sprawy te dotyczą zwłaszcza ludzi starszych i często zchorowanych leczących się u specjalistów, czy korzystających z poradni rechabilitacyjnej. Co z tego że otwiera się trzecią trasę łączącą te miescowości, jeżeli jest ona oddalona od centrum wsi o parę kilometrów, a jeżdżące nią busy omijają ją z daleka, a ich godzin kursowania trudno doszukać się gdziekolwiek. To samo dotyczy dotarcia do Starego Sącza, pomimo że odległość do niego znacznie się zmniejszyła. W związku z tym mam propozycję dla Pani Wójt: Jeżeli nie ma innego wyjścia, to może ze środków Gminy udało by się zakupić kilka riksz rowerowych i umiejscowienia ich na parkingu w centrum wsi, a chętni mogliby z nich korzystać. Dzięki temu stalibyśmy się sławni na całą polskę, chociaż i tak będziemy poprzeż wiadomości z radiowych wiadomości z dróg, jak zaczną się tworzyć korki samochodowe na dwóch małych "Rądelkach" wybudowanych na nowej obwodnicy Starego Sącza oddalonych od siebie ok 300m a tirowcy zaczną się się zastanawiać, czy na nie wjechać czy czekać na obrotnicę.
palenie śmieci w piecach
oddychająca smogiem (77.253.11.xxx)
13.11.11, 15:14
pomimo wielu artykułów na ten temat i zapewnień straży miejskiej że będą kontrolować instalacje, pobierać próbki z kominów cały teren Białego Prądnika tonie wieczorami w śmierdzącym toksycznym dymie. Straż nie reaguje na telefony ze zgłoszeniami informując że skontrolowali rachunki ( pewnego upierdliwego sąsiada który truje mnie każdego dnia) na wywóz śmieci i na węgiel i to im wystarcza.( jakby to automatycznie wykluczało spalanie śmieci w piecach). Błagam pomóżcie !!!!! Takich domów jest tu wiele, po zmroku aż strach wyjść na zewnątrz bo oddycha się śmierdzącą breją!!! organizacja która miała nas bronić prosto z mostu oświadcza że moje zgłoszenie nie zostanie sprawdzone bo dzwonię zbyt często. nie jestem nie nie rąbiącą i z nudów czepiającą się wszystkich osobą. Ja boje się o swoje zdrowie i mojej rodziny!!!
Groźna niedziela
Łukasz (178.181.182.xxx)
22.11.11, 18:47
Groźna niedziela
Łukasz (178.181.182.xxx)
22.11.11, 18:47
Droga redakcjo, proszę o zainteresowanie się sytuacji na ulicy 1 Maja. Chodzi dokładnie o niedzielę i nasze społeczeństwo chrześcijańskie. Nie mam nic przeciwko chrześcjaństwu, bo sam jestem wierzącym, lecz to, że idę do kościoła nie upoważnia mnie do parkowania byle jak i gdzie. Czekam na sytuację kiedy zacznie się coś palić w Starej Koloni, albo ktoś będzie potrzebował pomocy pogotowia. Nie ma szans, aby karetka lub straż przejechały. Nic tylko nieszczęście gotowe. Straż miejska potrafi tylko napisać kartkę o zgłoszeniu się na ul. Lwowską, nie zapisując numerów tablic. Ja się pytam za co płacę podatki? Za to, że policjanci lub strażnicy siedzą sobie na posterunkach? To dziękuję, dobranoc. Dziękuję i pozdrawiam
Nasze dzieci
PAWEŁ (109.243.34.xxx)
28.11.11, 17:58
Nasze dzieci
PAWEŁ (109.243.34.xxx)
28.11.11, 17:58
Dlaczego nikt nie podejmuje żadnych działań odnośnie wagi tornistrów naszych dzieci?
Moja córka chodzi do 5 l=klasy,do szkoły ma 1200 metrów,dziś jej tornister ważył 12kg,moja córka waży26kg,więc tornister waży prawie połowę wagi ciała dziecka które rośnie wątpię w to że dzieci będą okazami zdrowia,dędą poprostu krzywe.Proponuję żeby naśi ministrowie nośili do pracy teczki ważące około 60kilo,wtedy zrozumieją o co chodzi nauczycielom,oraz rodzicom.Za parę lat Polaka bę.dzie można łatwo rozpoznać ,po krzywym kręgosłupie,będziemy jak zawsze wyjątkowi.Pomóżmy naszym dzieciakom.
Zakup
joljanbuk@wp.pl (83.175.177.xxx)
04.12.11, 14:01
Szanowna Redakcjo!
Czy istnieje możliwość zakupu za zaliczeniem pocztowym kompletu map - Atlas Wojskowy - od Nr. 1 - 18 , ponieważ nie udało mi się systematyczna zbiórka - może być z gazetami !!!
leki po refndacj
pcent p przeszczepie (83.11.215.xxx)
07.12.11, 12:47
chcuiałabym ab ktos zająl sie prolememleo dl osb po przeszczepach któr sa takdrogie zenie stacich na wykupienie
Zabawy gimnazjalistów
pz (89.76.119.xxx)
09.12.11, 15:36
Zabawy gimnazjalistów
pz (89.76.119.xxx)
09.12.11, 15:36
Dzień Dobry!
Chciałbym Państwa zainteresować wydarzeniem pod nazwą „konwent młodzieży Manggha”, które ma odbyć się jutro w ZSOI nr 7 na ul. Czarnogórskiej 14 w godzinach popołudniowych i wieczornych. Z wiarygodnych źródeł wiem (istnieje nawet film) pokazywany w SP 159 na szkoleniu dla rodziców przez p. M. Więczkowską o tym, jak na takim konwencie zabawia się (czy też jest zabawiana) młodzież.
Pod szyldem „zabawy w szkole” wynajmowana jest szkoła, zapraszani są uczniowie i prowadzona jest demoralizacja. Dyrektorzy (również z Czarnogórskiej) nabierają wody w usta, gdyż za taki wynajem otrzymują bardzo atrakcyjną dla szkoły kwotę (rzędu kilkunastu tysięcy zł). Rodzice są wprowadzani w błąd, bo nikt ich nie informuje, że to nie szkoła jest organizatorem takiej imprezy.
Mam nadzieję, że rzetelni dziennikarze zajmą się tą sprawą ze względu na dobro naszych dzieci.
Prosta sprawa
Ewa (89.74.135.xxx)
11.12.11, 00:02
Prosta sprawa
Ewa (89.74.135.xxx)
11.12.11, 00:02
Wystarczy plecak na kółkach do ciągnięcia, nie do noszenia na plecach, można taki kupić bez trudu w sklepach z walizkami.
Ciężarówki to zmora również Pisar
Kasia (83.16.133.xxx)
15.12.11, 09:11
Ciężarówki to zmora również Pisar
Kasia (83.16.133.xxx)
15.12.11, 09:11
Jak można tak żyć.
Od 4 rano huk, hałas, wszystko się w domu trzęsie, bezpiecznie nie można przejść chodnikiem do sklepu. Nie można wyjść do ogrodu, bo strachem jest iż ciężarówka wjedzie do ogrodu.Dzieci nie mogą spać. To codzienność mieszkańców Pisar.
Niszczą nasze domy, kto może nam pomóc.
Interesy prywatnego firmy są ważniejsze niż nasze życie i mnienie.
Miejscowa władza nic nie robi by nam pomóc.
Dzielnica HELENA w Nowym Saczu bez kanalizacji śćiekowej
leszek M (92.133.154.xxx)
20.12.11, 21:42
Dzielnica HELENA w Nowym Saczu bez kanalizacji śćiekowej
leszek M (92.133.154.xxx)
20.12.11, 21:42
Nie tak dawno byłem w Nowym Sączu interesował mnie zakup ziemi albo domu.
Dzielnica HELENA jest tą nową częścią miasta gdzie ludzie szukają spokoju. Ale okazuje się że duża część dzielnicy nie posiada systemu odprowadzania ścieków. A więc po staremu każdy ma swoje szambo często zanikowe. Przypominam że jest to część miasta powiatowego. Pojechałem sobie dalej i okazuje się że wioski gdzie niegdyś odprowadzono wodę ściekową do szamba mają swój system ewakuacji miejskiej. Wiem że nie zbudowano Rzymu we dwa dni, wiem że czasy są nie łatwe ale wydaje mi się zadziwiającym jest że przewidywane od lat projekt budowy kanalizacji miejskiej na Helenie został odłożony na później a wybrano tylko jedną część dzielnicy zapominając o innych.
Podawane są różne tłumaczenia ale przecież Unia Europejska finansuje w pierwszej kolejności projekty budowy kanalizacji gdyż szamba zatruwają wodę podskórną. Moje pytanie jest proste. Kiedy ulica Lachów Sądeckich (piękna nazwa) będzie miała letnia porą inne zapachy niż gnijących i cuchnących i niezanieczyszczających kloak.
Samowolka ,,Proboszczowa"
PARAFIANIE (188.47.245.xxx)
29.12.11, 10:32
29.12.11, 10:32
Witam serdecznie
Chciałabym sie podzielić bulwersująca nas informacją o samowolce proboszcza.Otóż dotyczy ona oddzielenia mieszkańców parafi i przydzielenia ich do innej ale bez ich zgody(nawet do 4 innych).Pragne nadmienic iż przynależelismy do tej parafii od dziada -pradziada a tu masz przychodzi proboszcz i dokonuje rewolucji!!!!Skandal a już nie wspomne owyczynach księżowych typu kobieta wciąży nie może wejść głównym wejsciem tylko bocznym, nieodprowadzenie ciala zmarłego po mszy w kościele na cmentarz, brak checi udzielenia ślubu-wowczas wysyla sie proboszcza na urlop oraz wiele innych ciekawych zdarzeń. I tu brak reakcji ze strony władz wyższych na proboszcza ,mowi się że ma znajomości i nie jest w stanie go ruszyć,ale to tylko gadanie ludzi a może prawda bo dlaczego nikt się nie interesuje wyczynkami księżowymi, apoza tym jak można zmieniać granice bez zgody mieszkanców.Dzisiaj ksiadz jest a za pare lat przyjdzie nowy a parafianie zmarli w grobach się przewracają.Skandal
Odosnik do samowolki proboszczowej
29.12.11, 10:37
Odosnik do samowolki proboszczowej
29.12.11, 10:37
Przepraszam za niedokonczone zdanie o czywiście mamy tu na mysli wejscie pani mlodej w ciąży
skandal
Piotr Myśliwiec (193.200.47.xxx)
30.12.11, 10:49
Skandalem jest bzdura, którą napisałeś. Pomijając już oderwanie tej opowieści od realiów prawnych (nie do "przeskoczenia" dla żadnego proboszcza), to jest to kolejna opowiastka rodem "z mchu i paproci". Gdzieś się to działo, bliżej nie wiadomo gdzie, ktoś coś wprowadził, jakiś typ mityczny, kogoś to dotknęło, ale też nie wiadomo kogo. Proponuję zajęcie się nauką gramatyki i ortografii ojczystego języka, pożyteczne i przydatne, a nie tworzeniem mitycznej postaci "PARAFIANIE". Jeśli to prawda co piszecie, to stańcie za nią z imienia, nazwiska i miejsca.
Spisywanie liczników zużycia ciepła
Łukasz z Olkusza. (178.180.254.xxx)
02.01.12, 20:00
Spisywanie liczników zużycia ciepła
Łukasz z Olkusza. (178.180.254.xxx)
02.01.12, 20:00
Witam.
Bardzo Was proszę o zainteresowanie się sprawą odczytu liczników zużycia ciepła na kaloryferach w trakcie okresu grzewczego. Logiczne jest, że liczniki te powinny być odczytywane tuż przed rozpoczęciem tego okresu i zaraz po jego zakończeniu (dotyczy bloków przy ul. Skalskiej). Olkuska Spółdzielnia Mieszkaniowa, która mieści się przy ul. Polnej wymyśliła sobie odczyt zużycia ciepła w dniu 11 stycznia 2012 roku, na co nie ma absolutnie żadnych podstaw prawnych, a najprawdopodobniej chęć "nabicia w butelkę" mieszkańców poprzez szacunkowe określanie zużycia tego ciepła.
Proszę o nagłośnienie tej sprawy, gdyż być może nie jest to przypadek jednostkowy.
PARAFIANIE (188.47.232.xxx)
04.01.12, 13:28
PARAFIANIE (188.47.232.xxx)
04.01.12, 13:28
Ależ nie jest to żadne oderwanie od realiów, tylko czysta prawda,sądzimy że nie ma na ten temat co dewagować , gdyż papiery już zostały przeniesione , a po kolędzie chodził ksiądz -już z tej innej ,,nowej" parafii.
Pomożecie ?
Darek Wilk (46.204.29.xxx)
06.01.12, 18:09
Pomożecie ?
Darek Wilk (46.204.29.xxx)
06.01.12, 18:09
W Polsce mamy bardzo duże bezrobocie.
Jako osoba bez szkoły nawet podstawowej stworzyłem takie coś: http://www.biznesysopla.com/
Pracowałem nad tym ponad 1700 godzin
Uznałem że każdy bezrobotny powinien mieć pomoc od państwa ale jaka ta pomoc jest każdy widzi.:)
Zrobiłem to forum gdzie każdy znajdzie prawie 1500 różnych pomysłów na własny biznes.
Idea była bardzo prosta pomagać bezrobotnym ale skoro państwo nie pomoże mi to jaki sens dalej ma ta idea ?
Nie będę tu pisał ach i ech ą czy ę ponieważ jestem prostym człowiekiem który chce pomagać innym.
Pytanie jest bardzo proste.
Pomożecie ?
Mysz zaryczała na groźnego lwa - art, p. M.Strzały
Jan Giemza - Szczawnica (178.42.104.xxx)
06.01.12, 23:05
Cóż, jeszcze jeden na kolanach przed "Wielkim Bratem". Czołobitność ta sama co niegdyś, zmienił się tylko wektor.Albo p.Strzała nie słyszał o Wietnamie, albo nie zna historii. A Irak? A Afganistan? Lew to, czy kundel z podkurczonym ogonem. Łatwo barbarzyńskim nalotem zniszczyć Serbię, czy Libię; zamordować bestialsko przywódcę w imię demokracji oczywiście. Ale panie Strzała, Iran to też lew, tyle że innego świata. Jeśli pan tego nie rozumie, to niech pan zmieni zawód, bo swoim wazeliniarstwem wypacza pan realia współczesnego układu sił.Bez poważania, bo jak pisał Hłasko, wstyd być polakiem, przy takich rodakach jak pan.
prywatyzacja
krzysiek (77.255.100.xxx)
12.01.12, 17:05
prywatyzacja
krzysiek (77.255.100.xxx)
12.01.12, 17:05
Jak to jest ze dyrektor krakowskiego OBR CeBeA posiadajacy wedlug CBA zarzuty prokuratorskie prowadzi dalej osrodek a nawet przeprowadza jego prywatyzacje .Z drugiej strony jest takie powiedzenie Jak zlodziej zlodzieja okradnie to sie Pan Bog smieje
???
etam (77.254.146.xxx)
15.01.12, 09:59
???
etam (77.254.146.xxx)
15.01.12, 09:59
W Tatrach lawinowa trójka. Nie działają wyciągi w Zakopanem
2012-01-14 10:04:08, aktualizacja: 2012-01-14 14:11:38
jak nie działają wyciągi w Zakopanem? co wy chrzanicie? Tylko na Kasprowym, póki nie odśnieżą. Mam wrażenie, że celowo daliście taki tytuł, nie zdziwcie się jeśli ktoś wam wytoczy proces zbiorowy z powodu strat!
MOPSiański świat...
Wolny Obserwator (193.106.244.xxx)
02.02.12, 08:27
Witam,
polecam przyjrzeć się problemowi jak wygląda traktowanie pracowników w krakowskim MOPS'ie (pracownicy socjalni, operatorzy, itp.) - mobbing, praca na akord, itp. Zawsze mówi się o problemie pomocy społecznej w stosunku do ludzi, którzy z niej korzystają - ludzi, którzy nierzadko nauczyli się żyć z pomocy i tam im jest wygodnie. Nikt nie o mówi o tym, co jest z drugiej strony...
I proszę nie mówić, że ludzie na państwowej posadzie powinni siedzieć cicho, każdy ma prawo do godnej pracy i płacy, a zarobki to często ułamek tego, co taki "leń" dostanie za siedzenie na kanapie w domu przed telewizorem. Ten, kto naprawdę potrzebuje pomocy rzadko o nią prosi, bo mu zwyczajnie wstyd.
Smolarnia w Centrum Limanowej ??
Robert (89.74.100.xxx)
06.02.12, 17:59
Smolarnia w Centrum Limanowej ??
Robert (89.74.100.xxx)
06.02.12, 17:59
Witam !
Szanowni Państwo
Piszę w nawiązaniu do poruszanej w niektórych mediach sprawy Otoczarni - Smolarni w Sowlinach w Limanowej między innymi w artykule "Otoczarnia na Fabrycznej z dnia 13.08.2011 na www.limanowa.in
Mimo zapewnień Pana Stanisława Tomaszka, że żadnej Smolarni tam nie ma i nie będzie,sprawa wraca jak bumarang. A mianowicie Wszelkie słowa Pana T. Można jak to się ładnie mówi miedzy bajki włożyć. W dniu 3 lutego Roku Pańskiego 2012 Pan T złożył do Urzędu Miasta "Wniosek o wydanie decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach" dotyczący "Wniosek o wydanie decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach dla przedsięwzięcia polegającego na uzupełnieniu procesów technologicznych wytwórni materiałów do budowy dróg o produkcję masy bitumicznej oraz zmianę przeznaczenia ( sposobu) użytkowania budynku garażowo - magazynowego na stację obsługi i remontu sprzętu budowlanego i środków transportu na terenie części działki nr ew. 380/14 , obr. ew. 3 w Limanowej."
Nie dość że Pan M przez kilkanaście miesięcy mamaił mieszkańców oraz Urzędników zapewnieniami, dotyczącymi prowadzonej działalności (testy rozruchowe były prowadzone) do tego wybudował jak to nazwał garaże na terenach zalewowych w bezpośrednim sąsiedztwie rzeki, w których to garażach postawi teraz stację obsługi (...) opierając się na wcześniej przeprowadzonych pseudo konsultacjach i wątpliwych analizach.
Rozumiem że w niewielkim miasteczku, do tej pory znanym z czystości powietrza i pięknych widoków, w centrum powstanie zakład, który w cywilizowanym mieście nie miałby racji nawet pomysłu a nie tylko realizacji.
A samo miasto pozostanie znane w Polsce z kradzieży, rozbojów, wyburzania pomników i smrodu bo lokalizacja takiej inwestycji nic innego raczej nie przyniesie.
Mam nadzieję że na interwencję nie jest jeszcze za późno
Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję na odzew z Państwa Strony
Robert
WPŁYWOWA KOBIETA MAŁOPOLSKI 2012
DIONIZY (83.7.219.xxx)
16.02.12, 16:01
WPŁYWOWA KOBIETA MAŁOPOLSKI 2012
DIONIZY (83.7.219.xxx)
16.02.12, 16:01
Przyjaciółka Jagna
Polska policja od kilku lat podsłuchiwała rozmowy telefoniczne prawie stu osób z kręgu znajomych Niemczyka. Jedną z nich była przyjaciółka przestępcy z Podbeskidzia Jagna Marczułajtis, najlepsza polska snowboardzistka, czwarta na igrzyskach olimpijskich w Salt Lake City. Jej mężem jest znany łyżwiarz figurowy Sebastian Kolasiński, ale sportowcy są w trakcie rozwodu. Z podsłuchów i od konfidentów policja zdobyła informacje, że Marczułajtis mogła pomagać ściganemu przestępcy dwukrotnie: w grudniu 1999 r. - po zabójstwie szefa "Pruszkowa" Pershinga - oraz w październiku 2000 r. - po ucieczce Niemczyka z wadowickiego więzienia. Policjanci ustalili także, jakie osoby udzielały Niemczykowi schronienia na terenie Hiszpanii, Francji i Niemiec. Wszystkim tym osobom założono podsłuchy, były też obserwowane. U jednej z podsłuchiwanych kobiet, w domu na peryferiach Moguncji, nocował Ryszard Niemczyk, gdy zjawili się tam niemieccy policjanci.
http://www.wprost.pl/ar/76094/Spowiedz-Rzeznika/ - powższy cytat
http://www.wprost.pl/ar/76094/Spowiedz-Rzeznika/?O=76094&pg=1 - dodatkowy link do artykułu
POLAK NA WEGRZECH DROGA KRZYZOWA
FIDO WIESLAW AKCEPTUJE (79.172.254.xxx)
23.02.12, 22:09
JESTEM POLAKIEM ZAMIESZKALYM NA WEGRZECH OD 15 LAT MAM ZONE I 3 MALYCH DZIECI PRZEZ CALE ZYCIE PRACA RODZINA DOM NA CHOROBOWYM NIE BYLEM 10 LAT NIESTETY ZDAZYL SIE WYPADEK PRZY PRACY W TUNELU NA AUTOSTRADZIE FIRMA SZTRABAG NIE Z MOJEJ WINY PROTOKOL PODPISALI PRZYZNALI SIE DO WINY PO OKOLO 2 TYGODNIACH CHOROBOWEGO ROZWIAZALI UMOWE O PRACE MIALEM 6 I POL GODZINNA OPERACJE KREGOSLUPA SKRECILI MI SRUBAMI DOSTAJE BARDZO MOCNE LEKARSTWA NA PODSTAWIE MORFINY I OPIUM ORAZ SRODKI USPOKAJAJACE PONIEWAZ OPERACJA SIE NIE UDALA LEKARZ W PECZU NIE ROZUMIE DLACZEGO. POSZEDLEM DO JEGO SZEFA I MOWIE O CO CHODZI TO MI POWIEDZIAL DLACZEGO WYBRALEM ICH KLINIKE A NIE INNA TAK ZE ZAMARLEM ZE ZDUMIENIA I POJECHALISMY DO DOMU. ZAPOMNIALEM DODAC ZE NIE MALA KOPERTE DOSTALI W KIESZEN NIESTETY ZARAZ PO OPERACJI WYOBRAZCIE SOBIE ZE DOPIERO TERAZ CHCA MNIE PODDAC TESTOWI CZY BOLE SA PRAWDZIWE CZY TYLKO PSYCHICZNE TO JEST NAPRAWDE SZCZYT WIEDZY LEKARSKIEJ NA WEGRZECH . ZEBY WAS NIE ZANUDZIC DODAJE ZE Z NIKAD NIE DOSTAJE ANI GROSZA NIE MOGE CHODZIC STAC SIEDZIEC SPAC DLUZEJ NIZ POL GODZINY DZWONIMY DO ZUSU WEGIERSKIEGO POLSKIEGO I CZEKAMY I DALEJ NIC TO SIE CIAGNIE DWA I POL ROKU Z TROJKA MALYCH DZIECI BEZ JAKICH KOLWIEK ODGLOSOW JAK BY KTOS ZADZWONIL ZE 3 PSY U MNIE GLODUJA ZARAZ BY PRZYJECHALI Z OCHRONY ZWIERZAD Z GAZETY I POLICJI ALE ZE DZIECI TO NIKOGO NIE OBCHODZI DOPUKI CZLOWIEK NIE ZOSTANIE SAMOBOJCA
POLAK NA WEGRZECH DROGA KRZYZOWA
FIDO WIESLAW AKCEPTUJE (79.172.254.xxx)
28.02.12, 19:43
BARDZO WAS PROSZE PSZECZYTAJCIE I PODAJCIE DO WIADOMOSCI WSZYSTKICH GAZET ZNAJOMYCH REPORTEROW ORAZ WSZYSTKICH ZNAJOMYCH TUTAJ I TAK BEDZIE WSZYSTKO W TELEWIZJI I W RADIU PONIEWAZ NAWIAZALEM KONTAKT Z REPORTEREM TYLKO WAM W POLSCE Z HONOREM DAJE PIERWSZENSTWO Z POWAZANIEM FIDO W
POLSCY POLITYCY JADA NA WEGRY POPIERAC FIDES I URBANA
MONIKA WIESLAW (79.172.254.xxx)
14.03.12, 20:47
POLSCY POLITYCY JADA NA WEGRY POPIERAC FIDES I URBANA
MONIKA WIESLAW (79.172.254.xxx)
14.03.12, 20:47
POLITYCY NAPEWNO NIE CZYTALI KROTKIEGO KOMENTARZA POLAK NA WEGRZECH DROGA KRZYZOWA
Wydarzenia w howej hucie
ks (212.49.51.xxx)
18.03.12, 00:49
Wydarzenia w howej hucie
ks (212.49.51.xxx)
18.03.12, 00:49
Proszę o zainteresowanie się wydarzeniami z dzisiejszej nocy 17 na18 marca 2012 w Nowej Hucie, os Piastów, Boh. Września. Policja od zgłoszenia napadu na samochód, najpierw twierdziła, że nie ma radiowozu ponieważ ma tyle zgłoszeń z tego regionu, że nie mogą nikogo wysłać. Po półtorej godziny okazało się, że padł im system i wszystkie wcześniejsze zgłoszenia im zniknęły. Banda z kijami "bejzpolowymi" napadła na jadący samochód, rozbili przednią szybę i uszkodzili karoserię. Tylko opanowanie kierowcy nie doprowadziło do tragedii. o godzinie 23tej 17go marca zostało to zgłoszone na 112 później na komisariat na os. Złotej Jesieni, 4 razy. Około 0.30 18go marca zostało ponowione zgłoszenie. Wtedy okazało się, że policja nie ma przednich zgłoszeń ponieważ padł im system.