Totalny bezsens
Tornamarsa (194.146.252.xxx)
02.03.10, 23:56
Totalny bezsens
02.03.10, 23:56
Kolejny artykuł skonstruowany wokół bredzenia burmistrza i kilku saneczkarzy. Dziennikarz dzielnie im dotrzymuje kroku, dno totalne. To że pan Fistek ma uprawnienia rzeczoznawcy nie nadaję jego opinii "ministerialnej" rangi. To jest jego prywatna opinia - trochę logiki w tym artykule. Mżonki że tor zarobi i będzie mnóstwo turystów jak widać trafiły do Redaktora bo łyka aż miło, nikt nie ogląda tego sportu bo to jest całkowicie pozbawione emocji. A że to drogi sport to wiadomo, saneczkarze przyznają sami że zjazd kosztuje 50 zł wyrzucone w błoto, bo medale są mocno niepewne a innych potrzeb mnóstwo. To ciekawe bo mam wrażenie że Gazeta Krakowska w poprzedniej odsłonie toru była przeciw jego budowie. Co nagle oświeciło redakcję?
Bełkot
03.03.10, 00:08
Bełkot
03.03.10, 00:08
W ogóle co za bełkot jest w tym artykule co znaczy to zdanie: "Kolejna, tzw. ekspertyza wrocławska, budowy nie wyklucza, choć zawiera uwagę, że jakiegoś oddziaływanie obiektu na zdroje w Krynicy będzie". Panie Redaktorze co to jest będzie czy nie będzie a może w błędzie. Nie ma czegoś takiego jak "Ministerstwo Ochrony Środowiska" tylko Ministerstwo Środowiska. To że zmienia Pan prywatną opinię dr Fistka w "ministerialną" to skandaliczne nadużycie. Opinia AGH nie jest autorstwa dr Rajchel tylko większej grupy naukowców, są też inne opnie negatywne dla lokalizacji toru na Górze Parkowej w tym m.in. naukowców z Politechniki Wrocławskiej (u Pana tzw. opinia wrocławska - skąd czytelnik ma wiedzieć o co chodzi) oraz opnie Państwowego Instytutu Geologicznego. Czemu z tym się Pan nie zapoznał tylko przedstawia opinię jednej strony. Dno dziennikarstwa, jednostronność, błędy merytoryczne, logiczne, potworna stylistyka.
Bełkot
03.03.10, 00:55
Bełkot
03.03.10, 00:55
Jeszcze jedno bo się nie da - co za bełkot. Cytuję: "Do uzdrowiska dotarła kolejna ekspertyza w sprawie oddziaływania inwestycji na stokach Góry Parkowej na zasoby wód mineralnych". Ktoś ją dał w darze czy Mikołaj spóźniony ja przysłał. W rzeczywistości opinia ta została zamówiona tylko nie wiadomo czy przez burmistrza czy prze firmę która ma budować tor (bo raz mówią tak a raz inaczej). Kto w ogóle wymyśla te tytuły "tor saneczkowy znów wchodzi do gry inwestycyjnej" to dobrze niech zarobi na siebie i dla nas też po grosiku. Ciekawe też z jakich krajów ekipy maja bliżej do Polski niż do Niemiec i jaka to jest różnica w kilometrach.
Musze sprostować to merytoryczne dno, bo spór nie dotyczy budowy toru (niech go budują) ale jego lokalizacji w strefie uzdrowiskowej "A" gdzie wedle POLSKIEGO PRAWA tor nie może powstać i mało tego nie można tam organizować imprez masowych. Jest to teren formowania się składu chemicznego unikalnych w skali światowej wód mineralnych i leczniczych zawierających naturalny dwutlenek węgla. Strefa zasobowa ujęć wód mineralnych została zatwierdzona przez Ministra Środowiska, w ramach wykonanej dokumentacji hydrogeologicznej, i żadne opracowanie niższe rangą (opinia czy ekspertyza pana Fistka) nie jest w stanie zmienić tego stanu rzeczy. Jeśli rzeczywiści pan Fistek (a czemu w ogóle nie ujawnia się nazwisk innych autorów tej opinii - brakło Panu Redaktorowi miejsca) napisał to co mówi burmistrz Bodziony (bo on często mówi dziwne rzeczy i nieprawdziwe za co musi przepraszać wykonując wyroki sądu) to myślę że specjaliści będą w stanie napisać do tego kontr-opinię i również złożyć do NSA. Gratuluję Gazecie Krakowskiej stanięcia w sporze o ochronę wód mineralnych i leczniczych Doliny Popradu po stronie barbarzyńskich niszczycieli. Ale styl artykułu przebija wszystko, jakbym był jakimś funkcyjnym w tej gazecie spalił bym się ze wstydu a redaktora Śmierciaka przesunął na dziennikarski "zmywak".
zaraz, zaraz
Eloooo (77.254.144.xxx)
05.03.10, 00:27
zaraz, zaraz
Eloooo (77.254.144.xxx)
05.03.10, 00:27
tradycje Krynica ma, i to piękne przedwojenne, ale to był sezonowy tor naturanie mrozony! Obecnie pod konstrukację pt "tor saneczkowy" nalezy wykopać kilkumetrowe doły i poprowadzić instalacje. Sama konstrukcja jest znacznie cięższa (już nie drewniana). Zapewne inwestor zachce wybudowac wielkie trybuny, alejki, podpory na reklamy, przyłącza do transmisji. Zapewne zachce ogrodzić teren toru saneczkowego. Wówczas obawiam się, że Góra Parkowa przestanie być parkiem zdrojowym. Lekki tor sezonowy TAK, nowoczesny NIE!
oszołomy
były saneczkarz (188.146.136.xxx)
06.03.10, 09:31
nic nie będziecie mieli w tym pięknym regionie jak będą mieli do powiedzenia DEBILE
racja
kuracjusz (188.146.136.xxx)
06.03.10, 09:47
racja
kuracjusz (188.146.136.xxx)
06.03.10, 09:47
do tych debili- jak by w Niemczech , Włoszech, i wielu innych krajach mieszkali takie DEBILE jak ty.....
to by tez nic nie mieli .
działacze sportowi
06.03.10, 13:06
działacze sportowi
06.03.10, 13:06
W Gazecie Wyborczej opisano jak działacze sportowi żerują na Polakach. Zazwyczaj jest ich więcej niż sportowców uprawiających ich dyscypliny. Potem posyłają na zawody pseudo-sportowców bo na każdego zawodnika jedzie ich dwóch na zawody. Tak samo jest ze środowiskiem saneczkarskim które dopomina się po chamsku o tor za 65 mln czy nawet 100 mln. Czy nas w Polsce stać na taki obiekt czy musimy go mieć jak jest tyle potrzeb. Saneczkarze znajdźcie sobie bogatego prywatnego sponsora. Tak sportowcy to geniusze wyzywają wszystkich od debili, co mają do powiedzenia widać w wywiadach z nimi w telewizji - więcej pokory i nie zaniedbywania nauki w szkole życzę.
do Tornamarsa
były saneczkarz (188.147.130.xxx)
09.03.10, 17:20
A gdzie mają trenować i szlifować formę w Niemczech kogo na to stać i dziwisz się ze na olimpiadę
pojechało 2 zawodników przez takich oszołomów jak ty W Polsce mamy sport taki jaki mamy Niemcy
od Polaków uczyli się jezdzić na saneczkach a teraz iii.
Puknij sie w sanki
09.03.10, 23:52
Puknij sie w sanki
09.03.10, 23:52
Gratuluje wszystkim saneczkarzom dobrego samopoczucia. W Polsce jest wiele potrzeb i może zwyczajnie coś musimy odpuścić. Jak podają sami saneczkarze jeden zjazd kosztuje 50 zł a zawodnik tych zjazdów musi wykonać kilkaset. Od razu widać, że to kosztuje a co w zamian czy przez te niby-medale będziemy bogatsi i szczęśliwsi. Oczywiście że nie bo tej pseudo-dyscypliny nikt nie ogląda bo się nie da i nawet największe sukcesy przejdą bez echa. Jako kraj na dorobku odpuśćmy sobie ten sport i lepiej chrońmy wody postawmy też na edukację żeby banda oszołomiastych sportowców i działaczy sportowych nie szkodziła społeczeństwu. Przestańcie wyłudzać drogą zabawkę i weźcie się do jakiejś użytecznej roboty.
do tornamarsa
były saneczkarz (188.146.184.xxx)
10.03.10, 11:19
Takich jak ty to trzeba jak najszybciej z utylizować dla dobra społeczeństwa lepiej żeby młodzież ćpała
i wałęsała się bezczynnie niż zajęła się konkretnym zajęciem jaki jest trening / ZAOFERUJESZ im prace
gdzie/ pytam się ty palancie chciałbym się z tobą spotkać to bym ci te klapki w twojej mózgownicy nastawił
Wulgarny cham
10.03.10, 19:45
Wulgarny cham
10.03.10, 19:45
Takiego wulgarnego chama jak ty saneczkarzu rzeczywiście trzeba edukować. Więcej kultury i rozumu a mniej siły fizycznej. Jeśli myślisz że wystarczy zbudować tor a znikną problemy wychowawcze z młodzieżą to chyba nie myślisz (jak to sportowcy). Przecież tej pseudo-dyscypliny nikt nie ogląda nie ma transmisji w telewizji można zdrowie i życie stracić na darmo. Dajcie sobie spokój pseudo-sportowcy co swoimi sukcesami chcecie uszczęśliwić cała Polskę. Przestań też gadać głupoty, ten tor jest niepotrzebny a topienie w nim pieniędzy to zwykłe szkodnictwo. Zbudujcie sobie saneczkarze ten tor za swoje a nie wyłudzajcie publicznych pieniędzy. Lepiej to przeznaczyć na edukację (ale nie sportowców im trzeba dać fizyczną robotę z łopatą) czy obiady dla głodnych dzieci. Stop bezczelnemu wyłudzaniu pieniędzy na idiotyczne inwestycje.
tornamarsa--bezmuzgowiec
były saneczkarz (188.146.10.xxx)
11.03.10, 11:51
Tu chodzi o całokształt edukacji młodzieży nie chodzi o to czy mnie ktoś ogląda czy nie czy to jest twoim zdaniem pseudo - dyscyplina czy nie ale o zajęcia o zainteresowanie upuścić trochę adrenaliny na torze
a nie na ulicy wyobraz sobie we wszystkich szkołach w regionie zorganizowane grupy uczniów które
konkurują na torze a nie na ulicy jeżeli chodzi o mnie to mam 55- lat i na sankach jezdziłem w latach 70-tych. i w głowie nie miałem takich pomysłów jak dziśiejsza młodzież a jeżeli nie wiesz co się dzieje
to się przejdz wieczorem na miasto to zobacz co się dzieje . uczony--filozofie.
Pierdoły
Tornamarsa (213.172.178.xxx)
11.03.10, 17:14
Pierdoły
Tornamarsa (213.172.178.xxx)
11.03.10, 17:14
Nie opowiadaj pierdół były saneczkarzu. Nie potrzeba toru żeby zorganizować grupy młodzieży tylko odrobinę chęci i zaangażowania. Potrafię sobie wyobrazić że ta młodzież może się zorganizować wokół dowolnego zajęcia i "upuścić trochę adrenaliny". Nie muszą mieć w tym celu toru za kilkadziesiąt mln złotych utrzymywanego z pieniedzy podatników. To może jak jesteś taki łaskawy to zbuduj tor formuły 1 gdzieś pod Krynicą kup bolidy a co masz gest (tylko proszę dołóż coś od siebie albo zrób kwestę wśród saneczkarzy). Już nie mogę słuchać tych głupot, że tor jest dla młodzieży, że zdobędziemy medale, że biedni saneczkarze trenują w Niemczech (biedacy pewnie ich tam biją i przymierają na wygnaniu głodem). Jeśli popierasz tor to podawaj argumenty sensowne jak mężczyzna a nie jak ciota. Już mam dość tego beczenia o tor i wyłudzania pieniędzy, weźcie się do roboty i do nauki (bezmózgowiec pisze się przez ó)
Tornamarsa - masz racje i tyle!
Eloooo (77.254.144.xxx)
13.03.10, 02:10
Tornamarsa - masz racje i tyle!
Eloooo (77.254.144.xxx)
13.03.10, 02:10
Krynica to uzdrowisko i tyle, AŻ TYLE!
Ty też
były saneczkarz (188.147.207.xxx)
13.03.10, 16:11
Krynica to nie tylko uzdrowisko To Cudowne Miasto i warto w nie inwestować choćby nawet w ten konfliktowy tor.
Przestań już
13.03.10, 21:17
Przestań już
Przestań już beczeć o ten tor były saneczkarzu. Wymyśl lepiej coś sensownego dla wszystkich a nie dla małej grupki saneczkarzy. To że nikt nie uprawia saneczkarstwa to nawet nie o to chodzi można zachęcić młodzież. Ale wiadomo że nikt tego nie ogląda bo się po prostu nie da, nie ma kibiców, transmisji TV ani żadnego zainteresowania. Należy też zwrócić uwagę, że tor w lokalizacji na Górze Parkowej narusza polskie prawo, wiem że niektórzy mają gdzieś prawo ale ja akurat nie. Później beczą i narzekają na polityków, młodzież a sami co na swoim podwórku łamią też. Jeszcze raz powtarzam stop beczeniu, wyłudzaniu publicznych pieniędzy i łamaniu prawa.
Przestań już
Przestań już
Przestań już beczeć o ten tor były saneczkarzu. Wymyśl lepiej coś sensownego dla wszystkich a nie dla małej grupki saneczkarzy. To że nikt nie uprawia saneczkarstwa to nawet nie o to chodzi można zachęcić młodzież. Ale wiadomo że nikt tego nie ogląda bo się po prostu nie da, nie ma kibiców, transmisji TV ani żadnego zainteresowania. Należy też zwrócić uwagę, że tor w lokalizacji na Górze Parkowej narusza polskie prawo, wiem że niektórzy mają gdzieś prawo ale ja akurat nie. Później beczą i narzekają na polityków, młodzież a sami co na swoim podwórku łamią też. Jeszcze raz powtarzam stop beczeniu, wyłudzaniu publicznych pieniędzy i łamaniu prawa.
PAJAC
BYŁY SANECZKARZ (188.146.172.xxx)
13.03.10, 21:44
ty KORWA palance jebany takiego jak ty to trzeba zabic jak najszybciej i ja jestem gotów się poświęćic
żeby ciebie cwelu zutylizowac bo na tym swiecie nie ma miejsca dla takich jak ty
do byłego saneczkarza,
Janusz (77.254.144.xxx)
14.03.10, 12:48
do byłego saneczkarza,
Janusz (77.254.144.xxx)
14.03.10, 12:48
poziom językowy, intelektualny i merytoryczny Pana wypowiedzi świadczy albo o braku twardych argumentów albo o nieczystych intencjach. Jedno i drugie dyskwalifikuje Pana jako poważnego partnera w spokojnej wymienie zdań. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Krynicy!
ale jaja
ool (188.146.28.xxx)
14.03.10, 16:34
ale jaja
ool (188.146.28.xxx)
14.03.10, 16:34
nie wolno się tak wypowiadać na forum choćiaz ma się racje
pzepraszam
były (188.146.28.xxx)
14.03.10, 16:44
pzepraszam
były (188.146.28.xxx)