żabiaperspektywa (89.76.212.xxx) 01.02.12, 17:07
Miller to znany jest raczej z tego, że udając lewicowca wprowadził najwięcej przepisów skierowanych przeciw biedocie. Pamiętne są też jego starania o podatek Belki, tyle że mówił o podatku 5%-wym a nie 20% A te jego poglądy liberalne doprowadziły go do przekonania, że najłatwiej żyć za pieniądze państwowe. Palikot to raczej najbardziej znany jest z tego, że kupił Polmos za pieniądze tegoż Polmosu. Z tą kradzieżą muzyki to prawda, tyle że większość tych muzyków i piosenkarzy bez nowoczesnych mikrofonów czy innych wzmacniaczy nie nadaje się nawet do anonsowania typu : prosimy do stołu. Istotne jest natomiast, że tu naprawdę nikogo nie obchodzą sprawy ważne. Nie na darmo ciemnota od tysiąca lat ma tu swój matecznik. Jak to mówił Churchill, najwaleczniejsi z walecznych, prowadzeni przez najpodlejszych z podłych.
Typowy obraz kierowcy
Zenon
Twierdzenie, że typowi kierowcy MPK "na ogół są sfrustrowani i agresywni" jest skrajnie krzywdzące. Ja też jeżdżę codziennie do pracy MPK (z przesiadkami) i dla mnie typowy kierowca MPK to oaza spokoju, kultury i opanowania w obliczu chamstwa innych kierowców i roszczeniowej postawy kolejnych pasażerów. »
Uwaga na tamte drogi
xxx
Rok temu zjeżdżając z Lubomierza zobaczyłem auto na moim pasie, jechało prosto na mnie (odbiło na swój kilka metrów przede mną) a ja szukałem ratunku przy metalowej bandzie. Dwa miesiące później w Mszanie dostał bym strzała w bok auta od chłopaka włączającego się do ruchu (szeroka droga, wysepki, było na cm). Zatrzymałem samochód, podbiegłem i usłyszałem "Przepraszam nie zauważyłem pana". Chyba był naćpany......... »
A to Polska właśnie!
MP
Zapewne się okaże, że to taksówkarz zaatakował ,,biednego" bandytę i teraz jeszcze będzie ciągany po sądach, żeby na końcu zostać skazanym za napaść! Potem może jeszcze jakieś odszkodowanie!!!
W jakim my kraju żyjemy?!? Człowiek się bronił, a teraz jeszcze prokurator zdecyduje czy nie posunął się za daleko w tej obronie! Wg naszego prawa to chyba powinniśmy czekać, nie daj Boże się bronić czy reagować kiedy coś złego się dzieje! Pozwólmy się okradać, bić czy efekcie zabić! Wtedy będzie wszystko wg litery prawa, które w Polsce chroni przestępców - nie zwykłych obywateli! »
po co
tabi
nie no, fajnie, ciekawie, ale zupełnie nieekonomicznie i w rezultacie bez sensu. pomysł pięciu linii metra w mieście takim jak Kraków jest po prostu głupi. »
x i...
igrek
policzyć bonifikatę -od czasu stażu" zamieszkania---> ile "stoi" budynek...!!! »
Paranoja
R22
TO JEST PARANOJA!!! TYM KRAJEM RZĄDZĄ ŻYDZI, PEDAŁY I EKOLODZY!!! ŻEBY JEDEN KOLEŚ BLOKOWAŁ INWESTYCJE??? W KAŻDYM MIEŚCIE POWSTAJĄ BIUROWCE- WYSOKIE TYLKO U NAS JAKIŚ ZASRANIEC BĘDZIE BLOKOWAŁ INWESTYCJE BO WYSOKOŚĆ NIE PASUJE, JAK MU NIE PASUJE NIECH SIĘ NA WIEŚ WYPROWADZI TAM SĄ BUDYNKI MAX 2 PIETRA!!!! »
Brawo dla protestujących
adam
Wreszcie ktoś odważnie wystąpił przeciwko samowoli władz miasta. Kraków nie jest firmą! Dziś wpadnę do protestujących z wodą i ciepłym słowem! »
Copyright © Polskapresse Sp. z o.o.
Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.
Polskapresse sp. z.o.o informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie GazetaKrakowska.pl podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.